Kraniosakraaliterapia

Kranio-sakraaliterpia on kokonaisvaltainen, turvallinen ja kevyt manuaalinen kehoterapia, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen lääkäri–osteopaatti John E. Upledger.

Kranio-sakraalijärjestelmä on aivokopan ja selkärangan muodostama toiminnallinen kokonaisuus, jonka tehtävänä on tuottaa ja kierrättää sekä imeyttää uudelleen aivo-selkäydinnestettä. Tämän paineenvaihtelun aiheuttama rytmi on tunnettavissa kaikkialla kehossa. Kyseessä on kehon fysiologinen tapahtuma, joka on yhtä konkreettinen kuin hengitys tai sydämen lyönnit.

Tasapainottamalla kranio-sakraalijärjestelmää manuaalisesti voidaan tukea kokonaisvaltaista paranemista erilaisista kipu, jännitys- ja/tai epätasapainotiloista.

Manuaalisen työskentelyn tukena käytän dialogia/keskustelua, jolloin asiakkaan on mahdollista käsitellä ja verbalisoida asioita, jotka mahdollisesti ovat jääneet käsittelemättä. Näin asiakkaan on mahdollista lisätä ymmärrystä omista toiminta- ja reagointitavoista sekä mahdollistaa sitä kautta muutosta itselle sopivassa tahdissa ja itselle sopivalla tavalla.

 

spine

 

Kommentointi on suljettu.

Tuula Haapanen  /  040 738 9940  /  tuula.haapanen(at)alfafysio.fi    /    Facebook    /    Alfafysion esite
Tietosuojaseloste   Rekisteriseloste