Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterpia on kokonaisvaltainen, turvallinen ja kevyt manuaalinen kehoterapia, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen lääkäri–osteopaatti John E. Upledger.

Kraniosakraalijärjestelmä on aivokopan ja selkärangan muodostama toiminnallinen kokonaisuus, jonka tehtävänä on tuottaa ja kierrättää sekä imeyttää uudelleen aivo-selkäydinnestettä. Tämän paineenvaihtelun aiheuttama rytmi on tunnettavissa kaikkialla kehossa. Kyseessä on kehon fysiologinen tapahtuma, joka on yhtä konkreettinen kuin hengitys tai sydämen lyönnit.

Tasapainottamalla kraniosakraalijärjestelmää manuaalisesti voidaan tukea kokonaisvaltaista paranemista erilaisista kipu, jännitys- ja/tai epätasapainotiloista.

Manuaalisen työskentelyn tukena käytän dialogia/keskustelua, jolloin asiakkaan on mahdollista käsitellä ja verbalisoida asioita, jotka mahdollisesti ovat jääneet käsittelemättä. Näin asiakkaan on mahdollista lisätä ymmärrystä omista toiminta- ja reagointitavoista sekä mahdollistaa sitä kautta muutosta itselle sopivassa tahdissa ja itselle sopivalla tavalla.

 

spine

Kommentointi on suljettu.

Tuula Haapanen  /  040 738 9940  /  tuula.haapanen(at)alfafysio.fi    /    Facebook    /    Alfafysion esite
Tietosuojaseloste   Rekisteriseloste